NOVO! MISSION AKUMULATORI ZA PUTNIČKA I TERETNA VOZILA
NOVO! MISSION AKUMULATORI ZA PUTNIČKA I TERETNA VOZILA

Na devetoj trci Formule 1 Ferstapen odneo još jednu pobedu

03.07.2023.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen slavio je na Velikoj nagradi Austrije, devetoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Na devetoj trci Formule 1 Ferstapen odneo još jednu pobedu

Aktuelni šampion je po četvrti put u karijeri slavio na „Red Bul ringu“, a tako je ostvario dvostruki trijumf, pošto je dan ranije bio najbolji u sprintu. Holanđanin je ujedno upisao petu pobedu zaredom, sedmu ove sezone i 42. u karijeri, a austrijskom timu je doneo 10. trijumf u nizu, pa ga samo jedan deli od rekorda koji drži Meklaren već tridesetak godina.

Ferstapenu je najbliži bio Šarl Lekler u Ferariju, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao drugi vozač Red Bula Serhio Peres.

Branilac titule je odvozao fantastičnu trku tokom koje je imao drugačiju taktiku od svojih konkurenata, ali to je unelo samo dozu zanimljivosti u borbu na samom vrhu, ali ne i neku neizvesnost. Lekler je iskoristio period virtuelnog vozila bezbednosti posle desetak krugova da ode u boks, dok je Ferstapen ostao na stazi, pa je Monegašanin vodio kada je vozač Red Bula otišao po nove pneumatike. To je potrajalo samo devet krugova, pošto ga je Holanđanin bez problema sustigao i pretekao, a zatim se odvojio i čak u finišu uspeo da ode još jednom u boks u pokušaju da dođe do najbržeg kruga, što je i uspeo.

Ponudu guma pogledaj na sajtu Internet prodaja guma

Na devetoj trci Formule 1 Ferstapen odneo još jednu pobedu

Formula 1 je najbrža i najatraktivnija auto – moto trka

Veća borba viđena je iza najbolje dvojice, pošto je Peres uspeo sjajno da se probije posle katastrofalnih kvalifikacija i u direktnom duelu pobedi Karlosa Sainsa juniora u Ferariju. Španca je koštala i kazna koju je dobio zbog kontinuiranih izlazaka van okvira staze, pošto je na kraju razlika između Peresa i njega bila oko četiri sekunde.

Najbolji među ostalima bio je vozač Meklarena Lando Noris, koji je vodio sjajne borbe sa Sainsom i Luisom Hamiltonom u Mercedesu, neko vreme je čak bio u konkurenciji za podijum, ali je posustao u finišu. Šeri je bio Fernando Alonso u Aston Martinu, ispred Hamiltona i drugog vozača Mercedesa Džordža Rasela, a osvajače bodova kompletirali su Pjer Gasli u bolidu Alfa Taurija i Lens Strol iz Aston Martina.

Na devetoj trci Formule 1 Ferstapen odneo još jednu pobedu

Vozač Red Bula maks Ferstapen trijumfovao je u Monaku

Pored dominantnog izdanja Ferstapena, kao i brojnih kazni zbog izlazaka van okvira staze, trku u Špilbergu obeležio je i izlazak bezbednosnog vozila u finišu prvog kruga. Do usporavanja trke je došlo zbog incidenta između vozača Alfa Taurija Jukija Cunode i Estebana Okona u bolidu Alpina, kao i kasnijeg izletanja japanskog automobiliste. Taj period je potrajao samo do trećeg kruga, a do kraja je jedino usporavanje usledilo zbog već pomenutog Hilkenbergovog zaustavljanja pored staze.

Ferstapen na prvoj poziciji u šampionatu sada ima 229 bodova, a prate ga Peres sa 148 i Alonso sa 129.

Naredna trka sezone u Formuli 1 vozi se već sledećeg vikenda za Veliku nagradu Britanije na „Silverstonu“, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Izvor: sportklub.n1info.rs

Pogledaj ponudu letnjih guma na Internet prodaja guma

Visa verified Mastercard Banca Intesa
Etrustmark
Master / Visa American Express